Trip naar Hong Kong

 

Net terug uit Hong Kong zit ik vol inspiratie. Tweeënhalve week heb ik doorgebracht in deze geweldige en altijd bruisende stad. Hoewel ik vaker in Hong Kong ben geweest, was dit de eerste keer dat ik de stad door mijn cameralens heb bekeken. Ik kan dan ook niet wachten om met mijn foto’s voor mijn ‘vrij werk’ aan de slag te gaan. Voor de meesten is Hong Kong een bestemming om heerlijk te eten en te winkelen. Een paradijs voor mensen zoals ik. Altijd als ik hier op bezoek ben, kom ik minstens een paar kilo aan. Dit keer is echt de eerste keer in mijn leven dat ik hier afviel. Dit kwam met name door het optimistische schema dat ik voor mezelf had uitgestippeld. Elke minuut wilde ik benutten voor het vastleggen van de mooiste composities en taferelen die zo kenmerkend zijn voor Hong Kong. Werk of pleasure het maakte niet uit. Dit betekende soms dat ik afspraken moest maken om 7:30 uur in de ochtend. ’s Avonds eindigde ik volledig uitgeput achter mijn laptop om mijn werk van diezelfde dag te bekijken. Moe of niet, ik keek altijd weer uit naar de volgende volgeplande dag. Mijn timing om naar Hong Kong te gaan was heel goed. Tijdens mijn verblijf waren er meerdere kunstbeurzen. En nog mooier was de prachtige rode bloesem van de katoenbomen die het stadsbeeld bepaalde. Ik heb deze prachtige bloesem nog niet eerder gezien, maar kan het iedereen zeer aanraden.

Een aantal studio foto opdrachten en familie fotosessies op locatie maakten deze trip extra leuk. Ik ben zelfs nog afgereisd naar het kleine dorpje waar mijn ouders zijn geboren en getogen. Dit dorpje ligt net over de grens van Hong Kong en is alleen te bereiken met de trein en taxi. Eenmaal daar aangekomen, voelde het alsof ik terug ging in de tijd. Sommige delen van het dorp waren nog precies hetzelfde als 60 jaar geleden. In gebrekkig Mandarijn (van huis uit spreek ik Kantonees) probeerde ik een conversatie aan te gaan met wat locals. Na wat achterdochtige blikken heb ik uiteindelijk leuke gesprekken gevoerd. Nadat de spanning volledig weg was, werd ik zelfs uitgenodigd voor een lunch bij hen thuis. Uiteindelijk heb ik een hele fotoreportage mogen maken van hun bescheiden en primitieve manier van leven. Het was een overweldigende ervaring die ik zo mooi mogelijk heb geprobeerd vast te leggen. Ik ben nog steeds onder de indruk van wat ik allemaal heb gezien en durf met zekerheid te zeggen dat ik er nog een keer naar toe ga…

Impressionistic photography of times square in hong kong
….